x

Menselijke Economie

 hart--video's

facebook Pagina in
aanbouw


De meeste video's op deze website zijn bedoelt om je aan het denken te zetten over hoe de wereld in elkaar zit en hoe dit zou kunnen veranderen. We leven echter niet alleen met ons hoofd (denken) maar ook met ons hart. Op deze hart--pagina staan video's die meer gericht zijn om het hart aan te spreken.


afbeelding Chaplin

"The Great Dictator" (4 min, Ned ondertiteld)


Scene uit de film “The Great Dictator” (1928):
Hitler (gespeeld door Charley Chaplin) is Oostenrijk binnengevallen en zijn gehele leger staat bereidt om zijn overwinnings-rede in ontvangst te nemen. Door een persoonsverwisseling staat in plaats van Hitler, een arme Joodse kapper (ook gespeeld door Chaplin) voor de opgestelde troepen en een totaal onverwachte speech begint, die wordt gezien als een van de beste toespraken uit de gehele filmgeschiedenis.afbeelding andere planeet

Ideale wereldhandel (7 min, Ned ondertiteld)

Inspirerende fantasy video-fragment waar bewoners van een andere planeet samenkomen, om hun producten te verhandelen en praten over die onbegrijpelijk gekke planeet Aarde.

Neem de tijd om in de eerste drie minuten van het fragment, de liefelijke beelden van ontmoeting en samenzijn in je op te nemen. Vanaf 4:20 ontvouwt zich pas "de boodschap" van de film als de planeet-vergadering begint. Voor wie benieuwd is naar de gehele speelfilm (1,30 uur, Ned ondertiteld) is hier de link"All that we share" (3 min, Engels)


TV reclame van de Deense TV.klik hieronder om deze pagina te delen
© 2016 Studiegroep Economie mail: info@menselijkeeconomie.nl cookies, privacy site in aanbouw: site in aanbouw