x

संस्कृतम्  - SanskrietWoordenboeken:Monier-Williams Sanskriet-Engels woordenboek: fonetische spelling

De Monier-Williams Sanskriet-Engels woordenboek is hét woordenboek bij uitstek voor de vertaling van Sanskriet woorden. Bovenstaand een link naar de online versie van het woordenboek, waar de Sanskriet-woorden in fonetische spelling (links op het scherm) ingevoerd kunnen worden.

Monier-Williams Sanskriet-Engels woordenboek: Sanskriet spelling

De Monier-Williams Sanskriet-Engels woordenboek is hét woordenboek bij uitstek voor de vertaling van Sanskriet woorden. Bovenstaand een link naar de online versie van het woordenboek, waar de Sanskriet-woorden in Sanskriet spelling (Devanagari) ingevoerd kan worden. Op het zoekscherm is een pictogram van een toetsenbord aanwezig. Wanneer men op dit pictogram klikt verschijnt op het scherm een "toetsenbord" met alle Sanskriet letters, die met de muis aangeklikt kunnen worden.

Abbreviations in Monier-William's Sanskrit-English Dictionary


Lijst van dhatus (alfabetisch)

Een dhatu, letterlijk vertaald: 'primair element'. In taalkunde wordt het als 'wortel' vertaald.

A dictionary of Sanskrit Grammar


Index van veel gebruikte Sanskriet-begrippen. (Engels)

Tijdens de lessen binnen de school worden vaak Sanskriet woorden gebuikt om bepaalde begrippen aan te duiden, zoals rajas, manas, advaita, dharma, samasti enz. enz. Met deze index is het mogelijk om een woord nog eens na te zoeken, als na verloop van tijd de betekenis wat is weggezakt, of wanneer men dieper in de betekenis van een woord wil doordringen.
De volgorde in de index is gebaseerd op het Sanskriet alfabet:
a aa i I u o k g c j t d n t p b bh m y l v h sz sklik hieronder om deze pagina te delen
© 2016 Studiegroep Economie mail: info@menselijkeeconomie.nl cookies, privacy site in aanbouw: site in aanbouw